22/01/2020
Goedemorgen
  GEBRUIKERSNAAM
   
  PASWOORD
    
NL FR 
ACV-CSC : Aviation
 

 

Snelmenu
Contacteer ons
Actualiteit  LBC - NVK
15.12.2016LBC-CNE blijft waakzaam bij de overname van Brussels Airlines

 Volg de link naar de mededeling van LBC-CNE mbt de overname van Brussels Airlines.


Actualiteit  LBC - NVK
13.04.2016mars tegen terreur en haat - Brussel - zondag 17 april - start 14u aan het Noordstation

MARS TEGEN TERREUR EN HAAT

 Na de terreuraanslagen kwamen diverse organisaties, waaronder LBC – NVK en ACV BHV, samen om mogelijke reacties te overwegen. Het is duidelijk dat een groot deel van de bevolking de aanslagen veroordeelt en de noodzaak voelt om dit uit te drukken. Daarom werd beslist om een ​​"mars tegen terreur en de haat en voor solidariteit " te organiseren op zondag 17 april om 14u. We starten vanuit het Noordstation en komen aan op het Fontainasplein.

Volg de link voor meer informatie


Actualiteit  LBC - NVK
24.03.2016ZAVENTEM 22 MAART 2016 - TERREURAANSLAG

Lees hieronder een bericht van LBC over de impact van de aanslagen op de arbeidssituatie van vele getroffen werknemers op de luchthaven.

LBC-NVK.jpg 

 

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
24.03.2016ZAVENTEM 22 MAART 2016 - TERREURAANSLAG

 Solidariteitsbetuiging

Dinsdag 22 maart 2016 

Aanslag op “wij”

De gebeurtenissen vandaag hebben ons allen aangegrepen en diep bedroefd. Zoveel zinloos geweld. Sprakeloos en wezenloos wordt je er van . Iedereen probeert op haar of zijn manier de gebeurtenissen te verwerken. Ze een plaats te geven. Stil worden en toch nood aan “mekaar”.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
16.02.2016Protocol van Sectoraal Akkoord 2015-2016 in PC 315.02 voor de luchtvaartmaatschappijen

 Op 3 februari 2016 werd een protocol van sectoraal akkoord 2015-2016 afgesloten in het paritair subcomité voor de luchtvaarmaatschappijen (PSC 315.02). Klik op de link om het document te lezen. 


Actualiteit  LBC - NVK
16.02.2016Brussels Airlines mag géén lagekostenbedrijf worden

 LBC-NVK.jpg

 

   Brussels Airlines

 

CNE.jpg

 

Brussels Airlines mag géén lagekostenbedrijf worden. Lufthansa moet troeven Belgische onderneming naar waarde schatten

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
13.11.2013Protocolakkoord PC 226 voor 2013-2014

Op maandag 28 oktober hebben de sociale partners in PC 226 een ontwerp van sectorakkoord bereikt voor 2013-2014. Lees hierna voor een toelichting.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
09.03.2013Werkonderbreking Brussels Airlines uitgesteld

De vakbonden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines willen het sociaal overleg een ultieme kans geven en stellen de voor maandagochtend geplande werkonderbreking met één week uit. 

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
11.12.2012BRUSSELS AIRLINES: TEWERKSTELLING VOOROP

Op de ondernemingsraad van 7 december stelde de directie van Brussels Airlines het reddingsplan voor het bedrijf voor. Dat plan, het resultaat van maandenlange constructieve en discrete onderhandelingen, bevat een aantal ernstige besparingen ten koste van het personeel. De vakbonden bij Brussels Airlines kiezen voor een toekomst voor de maatschappij en de daaraan verbonden tewerkstelling.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
27.11.2012Brussels Airlines : brief van een verontruste werknemer

Eind september gonsde het van geruchten dat er 700 ontslagen zouden vallen. Op maandag 8 oktober werd door een enthousiaste directie in een BOR een plan voorgesteld om te besparen en het bedrijf te redden. Ondertussen schrijven 25 november en laten de werkvloer aan het woord...

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
22.03.2012Ryanair regulariseren om Brussels Airlines te redden

Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, heeft de regering op de hoogte gebracht van de precaire financiële situatie van het bedrijf. Brussels Airlines leed vorig jaar ruim 80 miljoen euro verlies. Grote boosdoener is de felle stijging van de brandstofprijzen. Maar ook de moordende concurrentie van lagekostenmaatschappijen zoals Ryanair.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
19.03.2012‘Fight for better jobs at European airports’ - Verslag van onze afvaardiging op de ETF conferentie in Keulen

airline cartoon3-1.jpg
Op 9 maart 2012 trokken ACV- afgevaardigden Jorn Hanssens en Bjorn Vanden Eynde naar de ETF conferentie op de luchthaven van Keulen-Bonn. Tientallen afgevaardigden kwamen er samen om de loon- en arbeidsvoorwaarden in de secor van de grondafhandeling te bespreken. Meer wel dan niet werd met de boze vinger naar Europa gewezen als het over de penibele situaties en onzekere toekomst in de sector ging.
Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
19.03.2012Too Easy in Brussels?

 airline cartoon.jpg                          

In december 2011 meldde het magazine Newsweek dat de prijs van een vliegtuigticket tussen 1980 en 2010 daalde met maar liefst 47%. De redenen voor die daling zijn voldoende gekend, de gevolgen voor het personeel veel minder. U ontdekt het hier in een casestudy van Easyjet.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
13.12.2011Werk je in een Skyshop? Deel je verhaal op de facebookpagina: "Straffe stoten".

CampagnelogoPC311_tcm21-239765.jpgLBC- NVK pakt uit met een nieuwe campagne voor ondernemingen in het paritair comité 311 ofte dat van de grote kleine handelszaken. Werknemers worden uitgenodigd om straffe, ontroerend of hilarische verhalen te delen op de gloednieuwe facebookpagina " straffe stoten'. Zo kan je eens over het muurtje kijken bij andere winkels. Op de luchthaven van Zaventem vind je de Sky Shops. Het gaat om ongeveer 438 personeelsleden. Skyshops verkopen alcohol, tabac, (luxe) textiel, parfum,...Je vindt Skyshops ook op de luchthaven van Charleroi en in het Zuidstation.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
14.11.2011Maat is vol voor vakbonden Brussels Airlines

 

Brussel Airlines.jpgDe vakbonden van Brussels Airlines hebben vernomen dat diverse directieleden van de onderneming naar Afrika zijn afgereisd voor ‘Bike for Africa’.
Het initiatief op zich wordt door de vakbonden niet in vraag gesteld. Maar de bonden  verwachten wel dat ze met de directie kunnen praten op een ogenblik dat er volop onrust heerst in de onderneming.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
30.10.2011Stakingsaanzegging bij Brussels Airlines

Bij SN Brussels Airlines liggen de lonen al jaren laag, gekoppeld aan een enorme – toenemende - werkdruk voor het personeel. Doordat de directie van SN Brussels Airlines terug komt op gemaakte afspraken hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend.

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
15.09.2011Vaudeville op Brussels Airport bedreigt toekomst werknemer (Ons Recht sept. 2011)

aviapartner.jpgWat zal er gebeuren met de passagiers- en goederenafhandeling op de luchthaven van Zaventem? De werknemers van Aviapartner houden hun hart vast. Zal hun bedrijf moeten plaatsmaken voor Swissport of niet? In de Europese luchthavenwereld is de jongste jaren al heel wat veranderd op sociaal en economisch vlak. Vanuit de Verenigde Staten waaide een gure liberaliseringswind naar Europa over. Dat liet ook sporen na bij de Belgische luchthavens, Zaventem voorop. Na het faillissement van Sabena (2001) werd de exploitatie van Zaventem geprivatiseerd en versterkten de lagekostenmaatschappijen hun marktpositie. Heel wat werknemers verloren hun job of moesten flink inleveren en nog flexibeler werken.

 

Meer info  

Actualiteit  LBC - NVK
14.09.2011LBC - NVK

hier komt nieuws uit de ondernemingen van LBC- NVK

Meer info  


  Zoeken
 
  
         

lid worden.jpg

 

LBC-NVK.jpg

transcom.jpg

CNE.jpg

ACV Voeding en Diensten_tcm47-32038.jpg

metea.jpg

BIE.jpg

acvbhv.jpgDisclaimer
Top